Нудимо услуге одржавања зелених површина, правним и физичким лицима

БЕСПЛАТАН ТEЛЕФОН ЗА РЕКЛАМАЦИЈЕ

0800/120-122

Данас је на платоу КОЦ у Шиду одржана промоција пројекта Примарна сепарација отпада у четири региона – ИПА 2017, који се у седамаест градова и општина широм Србије спроводи уз подршку Министарства заштите животне средине, уз помоћ Европске уније и Шведске.

O-ДВА-ЈА-МО ПРИМАРНА СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У ЧЕТИРИ РЕГИОНА

 Циљ пројекта О-ДВА-ЈА-МО јесте рециклирање дела отпада који се ствара у домаћинствима, његова сепарација на самом месту настанка, као и побољшање услова управљања комуналним отпадом у складу са стандардима ЕУ и српског законодавства развојем и увођењем инфраструктуре за примарну сепарацију отпада. Општина Шид је кроз пројекат О-ДВА-ЈА-МО добила 3601 плаву канту у којој ће домаћинства одвајати папир, картон, пластику и метал, 42 плава контејнера за исту намену, 52 контејнера жуте боје за стакло, као и камион за одвожење сепарираног отпада.

 

O-ДВА-ЈА-МО ПРИМАРНА СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У ЧЕТИРИ РЕГИОНА

 

Данашњој промоцији присуствовали су председник општине Шид, Зоран Семеновић, директор ЈКП “Стандард” Шид, Миленка Субић, помоћник министра заштите животне средине, Душан Чаркић и први секретар амбасаде Краљевине Шведске, Ида Ројтерсвард. Председник општине Шид посебну захвалност истакао је Министарству заштите животне средине на челу са министарком Иреном Вујовић на подршци општини Шид у спровођењу надлежности и оснаживању капацитета за очување животне средине.

 

O-ДВА-ЈА-МО ПРИМАРНА СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У ЧЕТИРИ РЕГИОНА

 

Сви присутни сложили су се да отпад који правилно сепарирамо постаје нови ресурс који лако може наћи своју нову примену, те да само заједничким снагама можемо допринети очувању средине у којој живимо и коју остављамо будућим нараштајима. Учешће у данашњој промоцији програма О-ДВА-ЈА-МО узела је глумачка секција ОШ "Сремски фронт", као и глумци АП "Бранислав Нушић".

 

БРЗО И ЛАКО САД ОДВАЈА СВАКО!

 

 

odvajamo baner

 

Login Form